5 tips over limoenen

Een lekkere Mojito leeft bij de gratie van de limoenen die je gebruikt. Limes make your Mojito … or break it. Hieronder vijf belangrijke tips die een wereld van verschil maken:

  • Gebruik limoenen die fel groen van kleur zijn. Vermijd limoenen die lichtgroen zijn en tekenen van vergeling vertonen. Dit is een indicatie dat de limoenen zo goed als rijp zijn en daardoor hun zuurtegraad verloren hebben en eerder neutraal van smaak zijn. Limoenen die eerder bruin van kleur zijn daarentegen hebben vaak een onaangename smaak.
  • Kies limoenen die een glans hebben op hun huid. Besef echter dat limoenen vaak gespoten zijn, waardoor ze ook een glans krijgen. Selecteer diegene die eerder egaal en vrij zijn van (zachte of harde) vlekken.
  • Verse limoenen kunnen maximaal een week bewaard worden … als ze buiten direct zonlicht gehouden worden. Als ze niet binnen een week worden gebruikt, doe ze dan in een plastic zak en bewaar ze in de koelkast, waar ze 2-3 weken vers blijven. Na die periode zullen ze hun smaak verliezen.
  • Als limoenen zijn gesneden, wikkel ze dan stevig in plastic folie en bewaar ze in de koelkast gedurende 4 tot 5 dagen. Overgebleven vers geperst sap kan worden bewaard in een luchtdichte container in de koelkast gedurende maximaal 5 dagen. Als je een enkele druppels (smaakloze) wodka toevoegt en schudt, kan je de versheid met een paar dagen verlengen.
  • Limoensap kan voor langere tijd worden bewaard door het in te vriezen. Pas op: koude citrus laat zijn sap niet zo gemakkelijk vrijkomen. Breng ze daarom vóór gebruik op kamertemperatuur. Vries hele limoenen nooit in.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close