De Mojitarita

Vandaag 22 februari is het International Margarita Day. De Mojitarita-cocktail is een kruising tussen de Mojito en de Margarita. Het recept combineert munt en limoen met zilvertequila en agavesiroop.

In vergelijking met de Mojito is de smaak van de Mojitarita iets meer citrusachtig. En de aroma’s van cactus komen ook duidelijk naar voren. De limoensmaak is eveneens sterk aanwezig in deze drank, maar de munt brengt alle smaken in evenwicht.

Een lekkere Mojitarita vraagt een goed drinkbare tequila. Deze spirit voegt een verrassende smaakkick toe in vergelijking met rum. Bovendien krijg je een minder zoet drankje. Enkel de gebruikte hoeveelheid agavesiroop bepaalt de mate van zoetheid.

Wie van Mojito’s houdt maar wat variatie zoekt, heeft met dit drankje een prima alternatief gevonden, zeker om op een warme dag af te koelen of bij het zwembad langzaam te genieten.

Ingredienten:

30 ml limoensap / 20 ml agave nectar / 8 muntblaadjes / 40 ml zilvertequila / 10 ml triple sec / crushed ice / sodawater

Beredingswijze:

Doe het limoensap, de agavesiroop en de muntblaadjes in een cocktail shaker. Laat de aroma’s zachtjes vrij komen met behulp van een muddler. Voeg nu de zilvertequila en triple sec toe, samen met enkele ijsblokjes. Schud goed. Giet alles (gezeefd) in een glas, gevuld met crushed ice.  Bedek met bruiswater. Garneer met een munttakje en een stukje limoen.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close